При съвместни действия на районните прокуратури в Хасково и Свиленград в граничния общински център

...
При съвместни действия на районните прокуратури в Хасково и Свиленград в граничния общински център
Коментари Харесай

Задържаха митнически инспектор за присвояване на 100 000 турски лири

При взаимни дейности на районните прокуратури в Хасково и Свиленград в граничния общински център през вчерашния ден е задържан проверяващ митнически инспектор към Митница Бургас за присвояване на сумата от 100 000 турски лири. Това съобщи пресцентърът на Пловдивската апелативна прокуратура.

Обвиняемият обяснил присвояването с огромните си финансови усложнения, прецизират от държавното обвиняване.

Нарушението било засечено от следовател от Окръжен следствен отдел при Окръжна прокуратура - Хасково, който открил неналичието на огромната сума валута с левова равноценност 58 981 лв.. Тя била материално доказателство по решено друго досъдебно произвеждане, по което следствието е било водено от инспектора, чиято месторабота е била Свиленград.

На инспектора с букви Д.М. - на 49 година, е повдигнато обвиняване за длъжностно заграбване на пари в огромни размери по чл.202 ал.2 т.1, вр. чл.201 вр. чл.26 ал.1 от Наказателния кодекс.

С разпореждане на Районна прокуратура-Свиленград обвиненият е задържан за период от 72 часа, в границите на които следва да бъде импортирано искане в съда за взимане на мярка за неотклонение " задържане под стража ".

Разследването по случая продължава.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР